Maatilablogi
Punajuuren viljely
Vuoden 2019 vihannes on punajuuri. Punajuuri on vuoden 2019 vihannes. Näiden punajuurilajikkeiden juurimukulat ovat miedompia ja makeampia kuin punajuuret eivätkä eritä punaista väriainetta (betalain). Parhaaseen perheeseen kuuluu myös sveitsin mangoldi (Beta...
Sipulin viljely
Vaikka sipulien kasvattaminen on yksinkertaista, se vaatii tilaa. Tavallinen sipuli (keltasipuli, vihreä sipuli) valmistetaan tyypillisesti istukasta. Pienet sipulit. Punasipuli, hopeasipuli, kevätsipuli ja salottisipuli ovat kaikki mahdollisia kevätsipulilajeja....
Voit istuttaa ja kasvattaa perunoita siemenperunasta sadonkorjuuseen.
Superruoat ja ilmastoruoka Peruna on valtaamassa riisiä ja pastaa entisessä paikassa ruokapöydillämme. Lajikkeita on laaja, ja annokseen sopivin valitaan vuodenajan mukaan. Voit silti kasvattaa perunoita kotona, vaikka sinulla ei olisi paljon maata. Voit kasvattaa...
Pystytkö kasvattamaan tomaattejasi? Tämä on virhe.
Monet suomalaiset voivat kasvattaa tomaatteja takapihallaan, parvekkeella tai terassilla. Jos haluat korjata hyvän sadon, ole varovainen poistaessasi ylimääräisiä tomaatin versoja. Älä käytä saksia tomaattien leikkaamiseen, varkaat. Jokaisessa runkotomaatin...
Vihannestilat voivat myydä tuotteitaan reko-ringeissä
Vihanneksia hieman suuremmissa määrin viljelevä voi helposti tienata sadollaan rahaa - olipa kyse sitten harrastajan kotipuutarhasta tai tavoitteellisemmastakin kasvatuksesta. On yleisessä tiedossa, ettei luonnosta kerättyjen marjojen tai sienten myymiseen tarvita...
Vihannesten kasvattaminen Suomessa
Vihannesten viljely on paitsi mukava harrastus, myös mahdollinen tulojen lähde. Kotipuutarhuri säästää pitkän pennin kasvattamalla omat kasviksensa ruokapöytäänsä ja tavoitteellisemmin puuhaan ryhtyvä voi myydä oman maansa tuotoksia kuluttajille. Suomen pohjoisen...
Luonnonmukaisten vihannesten kasvattaminen
Luonnonmukainen ruoka on yksi nykypäivän trendeistä ja yhä useampi kuluttaja on kiinnostunut lautasellaan olevan ruuan alkuperästä sekä sen matkasta kaupan hyllylle ja sitä kautta omaan keittiöön. Samalla ajatus ruuan kasvattamisesta itse houkuttelee yhä suurempaa...